Съотборникът на Гара Дембеле във Фрайбург Антон Путило определи като много важна днешната контрола на неговия Беларус с България.

„Националният отбор на България е много сериозен отбор. В техния състав има много футболисти, играещи в силни европейски клубове“, каза Путило.

„Българите, както и много южни отбори, винаги са се отличавали с техничен футбол и добра работа с топката. С тях сме се срещали в квалификациите за Евро 2008. Тогава ни беше много трудно да им се противопоставим. Не мисля, че сега ще ни бъде по-лесно.“

„Стилът на българите е сходен с този на босненците, с които ни предстои да играем два мача, така че това е много важна проверка. Трябва да проверим себе си преди решителните срещи от груповия турнир. В този мач е важен и резултатът, както и да възстановим връзката с партньорите. Трябва да спечелим и да покажем добра игра, за това се настройваме за предстоящия мач“, добави белорусинът.

„В националния отбор винаги идвам в приповдигнато настроение. Отдавна не съм се виждал с момчетата, много от които са ми приятели. Имаме да обсъждаме толкова много теми. Това е неописуемо емоционално състояние. Въобще, когато те повикат в отбора на страната ти, винаги е приятно“, коментира още полузащитникът на Фрайбург.