Сексуалната индустрия в Украйна очаква огромни печалби от Евро 2012, синоним на наплив на чуждестранни клиенти, предаде агенция Франс прес от Киев и напомни, че Украйна е страната в Европа, която в най-голяма степен е засегната от вируса на спина.

"Проститутките на Киев се подготвят активно за Евро 2012, което ще се състои от 8 юни до 1 юли в Украйна и Полша", съобщи украински сайт, предлагащ сексуални услуги.

Въпреки че проституцията е забранена в бившата съветска Република Украйна, в страната има между 52 000 и 83 000 проститутки, от които около 11 000 в Киев.

Трите други града-домакини на мачове от Евро 2012 също не изостават: В Донецк и в Харков има по над 3000 проститутки, а в Лвов, разположен на около 60 километра от полската граница, има близо 2500 проститутки.

Наташа е 24-годишна проститутка и работи тайно в апартамент в Киев. Тя се надява по време на Евро 2012 да намери достатъчно клиенти и да си купи лека кола. Наташа каза в телефонен разговор с журналист на агенция Франс прес: "Всички мъже са еднакви и за тях футболът и бирата са на първо място. Но все пак не трябва през цялата нощ да пиеш бира".

Повечето от проститутките ще увеличат своите тарифи по време на Евро 2012. Момичетата "ВИП", които говорят чужди езици и чиито услуги струват между 100 и 200 евро на час, "смятат да удвоят или утроят тарифите".

В момента Полша е страната в Европа, която е най-много засегната от спина, а проститутките са, съвсем нормално, най-засегнатата група: 24 процента от проститутките в Киев са серопозитивни и близо 38 процента в Донецк.

Само 60 процента от проститутките категорично настояват за използване на презерватив. "90 процента от клиентите предлагат да не се използва презерватив", каза Ирина, бивша проститутка.