20-годишната Юлия, момиче на повикване, чака началото на Евро 2012 с вълнение и нетърпение. Тя се надява да спечели достатъчно, за да отиде в колеж следващата година, но все пак има безпокойства.

Украйна има все по-разрастващ се бизнес с проститутки - доста от тях вече проучват улиците, баровете и хотелите на четирите града домакини на Евро 2012 за клиенти. През този месец се очаква броят на момичетата на повикване да се увеличи още повече, предвид пристигането на стотици фенове от целия свят. Експертите обаче предупреждават за сексуално пренасяни болести - 1.1 процента от населението и една на всеки 10 проститутки са заразени с вируса "HIV", който предизвиква СПИН.

Близо 1 милион презерватива пък са раздадени на фенове и проститутки като предпазна мярка по време на турнира. За момента Юлия учи английски език, общува с евентуални клиенти онлайн и си прави нов гардероб от ярки рокли и високи обувки. Тя планира да печели на ден от около 600 хривни (75 долара) до 900 хривни (115 долара), за да спести пари за колеж, където да учи музика и да стане певица. Тя е избягала от бедноста в родния си град, а и двамата й родители са безработни. На 18 става проститутка, защото няма образование, умения и семейство, което да я подкрепя. Сега печели по около 1250 долара на месец, а на ден има между 2 или 3 клиента - в хотели, апартамент и коли. Това са си доста пари при положение, че средната заплата в държавата е 375 долара. Но всичко си има цена. "Физически, морално, психически, много е тежко. Всеки клиент има нужда от специален подход, трябва да задоволиш всички", сподели Юлия, която се яви в специален център, за да се тества за сексуално предавани болести. "Не е лесно, винаги има страх. Всяко момиче се страхува, защото не знае какво ще види, какво ще й се случи, какво да очаква. Всичко може да стане. Веднъж чаках клиент в апартамент в Киев, вместо това ме изнасилиха двама мъже. Не можех да изляза от апартамента. Не можех да ги убедя, просто затворих очи и това беше", добави тя.