Президентът на полския футболен съюз Гжегож Лато заяви, че няма причина да подава оставка след отпадането на националния отбор в груповата фаза на Евро 2012.

"Изборите за нов президент на футболния съюз са на 26-ти октомври. Не виждам причина да подавам оставка заради отпадането на полския отбор от европейското първенство. Аз лично направих всичко, което зависи от мен, за подготовката на отбора", каза Лато на пресконференция днес във Варшава.

Призиви за оставката на Гжегож Лато се появиха в последните дни, още повече че футболната централа е замесена в скандал с корупция и в националния отбор не бяха наложени млади футболисти.

През ноември Лато заяви, че е подаде оставка, ако Полша не достигне до четвъртфиналите на Евро 2012.

Спортният министър на Полша Йоанна Муха вчера призова Лато да спази обещанието си и да напусне поста. Министърът на правосъдието Ярослав Говин пък заяви, че Лато трябва да си подаде оставката "ако има поне малко чест".

Отборът на Полша се надяваше да достигне до четвъртфиналите пред родна публика. Тимът обаче записа равенства 1:1 срещу Гърция и Русия и загуби с 0:1 от Чехия.