Отборите на Испания и Франция излизат тази вечер, за да определят третия полуфиналист на Евро 2012. Място в следващия етап на шампионата си осигуриха Португалия и Германия, а в последния четвъртфинал, утре, един срещу друг ще излязат Англия и Италия.

Тази вечер, от 21.45 часа, съдията Никола Рицоли (Италия) ще изведе двата състава на Испания и Франциия на Донбас Арена в Донецк.

Висенте дел Боске има великолепен избор от играчи, но въпреки това не обича да прави много промени в стартовия си състав. В последните два мача испанците излизаха с един и същи титуляри. Дори и днес пресата в Испания предсказва, че Дел Боске няма да прибегне до изменения. Ако въобще се стигне до някаква промяна, то тя ще бъде свързана с Торес и Фабрегас.

В щаба на Франция ситуацията е малко по-сложна. Последният мач на тима, воден от Лоран Блан, не бе успешен – загуба от Швеция (0:2) в груповия етап. Специалистът ще бъде принуден да направи промени, тъй като Мексес е наказан, а Йоан Кабай се възстановява от контузия. Вмсто Мексес в центъра на отбраната ще застане Кошчелни, а Кабай ще бъде заменен от един от двамата М'Вила и Диара.

Вероятно Лоран Блан ще промени и линията на атаката. Травмите на Самир Насри и Франк Рибери не са сериозни, но има вероятност те да не започнат мача срещу испанците. Един от най-ефективните варианти би бил включването на Жереми Менез, затова и появата му тази вечер няма да е изненада.

Факти:

- Двата тима са изиграли 30 мача помежду си, но Испания никога не е побеждавала Франция в официален двубой. Последният от тях бе на 1/8-финалите на Световното първенство през 2006 година, когато „петлите“ триумфират с 3:1.

- Преди 12 години, на Евро 2000, двата тима се срещат отново на 1/4-финалите на шампионата. Тогава Франция излиза победител след 2:1.

- Тимът на Испания никога не е побеждавал на 1/4-финал на европейско първенство в редовното време.

- Защитата на Ла Фурия е най-добрата на Евро 2012, допуснала най-малко попадения във вратата си – само 1 (реализиран от Ди Натале (Италия).