Правителството на Полша заяви днес, че страната е готова да приеме Европейското първенство по футбол въпреки някои критики, че пътищата и други ключови елементи на инфраструктурат не са готови един месец преди старта на турнира.

"Ние сме подготвени много добре за това събитие. Над 80 процента от инфраструктурните проекти са напълно завършени, заяви говорителят на правителството Павел Грас. 20 процента не са завършени и може би няма да бъдат завършени до началото на първенството, като става въпрос основно за спирки на пътищата.

Той каза още, че 13 от 16-те участника на Европейското първенство са избрали за своя база градове в Полша. По този въпрос Павел Грас добави, че относно терени, спортни бази и хотели, готовността на Полша е много висока.

"Все още обаче остава проблемно състоянието на пътищата, основно свързващи четирите града, в които ще се играят мачовете.

Правителството беше призовавано няколко пъти да обърне внимание на този проблем, тъй като освен отборите, по тези трасета ще пътуват и огромни групи запалянковци, които следват своите любимци.

"По този въпрос ние сме инвестирали милиони злоти. И направихме много. Така че дори някъде да има и забавяния, то те са в рамките на допустимото. Накрая всичко ще бъде както трябва, завърши говорителят на правителството.