Управата на полския град Краков е издала пътеводител за нощния живот за всички съпруги и приятелки на футболисти, които ще пристигнат там Европейското първенство.

В ръководството, издадено от най-големия град в Южна Полша, има упътване къде се намират най-горещите нощни клубове или пък бутици от висок клас.

Краков не е домакин на мачове от Европейското първенство, но пък е база на английския, холандския и италианския национален отбор. Пълните със звезди отбори най-вероятно ще бъдат придружени от красиви и амбициозни момичета, които пък от своя страна ще се опитат да демонстрират висок стандарт на живот.

Около 3000 копия на този градски справочник ще бъдат връчени на съпругите и приятелките на играчите от тези три отбора, както и други ВИП гости, включително и на семействата на длъжностните лица на УЕФА и на чуждестранните журналисти.

Справочникът включва също така кратки описания на исторически забележителности на Краков, но също така и съвети за това къде гостите да намерят традиционните пекарни, които предлагат традиционния полски хляб.