Полицията в Полша очаква охраната на днешния двубой от Група А на Евро 2012 във Варшава между домакините и Русия да бъде изключително труден за опазване.

Двете страни имат историческо противопоставяне, а също така са известни и с големия си брой агресивни запалянковци, участващи в сбивания и склонни към създаването на безредици.

Проблемът днес ще бъде двоен, тъй като на тази дата - 12 юни, е руският национален празник Ден на Русия, който се свързва с обявяването на независимостта на страната от СССР през 1990 година.

В чест на Деня на Русия феновете са Сборная са решили да направят голямо шествие във Варшава, в което ще участват няколко хиляди фенове на гостите.

Това със сигурност ще провокира поляците и се очаква изключително добре организираните местни хулигани да предприемат действия срещу „нашествениците“, като проблеми се очакват не само по време на шествието, а по пътя на феновете на двата тима към Националния стадион във Варшава, а и вътре в самото съоръжение.

„Това ще бъде най-голямото ни предизвикателство“, заяви вътрешният министър на Полша Яцек Кичоки.

Ето какво заяви и шефът на Евро 2012 Адам Олковиц: „Ние трябва да бъдем подготвени. Имахме срещи с нашите сили за сигурност. Няколко хиляди руски фенове ще маршируват от дясната към лявата страна на река Висла. Това ще бъде организирана група, но това не е официална група и е извън ролята на футбола“.