Президентът на УЕФА Мишел Платини се изказа крайно негативно относно залозите, които правят футболистите за мачовете, в които самите те взимат участие. Ръководителят заяви, че ако играчите искат да залагат, могат да го правят, но за известните тенисисти Новак Джокович и Роджър Федерер.

„Много съм доволен от организацията на Евро 2012, искам да поздравя домакините за усилията, които положиха“, похвали Платини организацията на континенталния шампионат.

„Ако футболистите искат да правят залози, да залагат, но за Джокович или Федерер. Мисля, че честността трябва да бъде водещо качество, но все пак, ако толкова искат да упражняват такава дейност, да го правят, но в тениса“, строго обяви президентът на УЕФА.

Що се касае до расизма по футболните терени и до изказването на на нападателя на Италия и Манчестър Сити Марио Балотели, че ако чуе обиди по свой адрес ще напусне терена, Платини обясни: „Футболът трябва да бъде празник. Расизма е много неприятен. Надяваме се тези прояви да бъдат сведени до минимум на Евро 2012. Ако Балотели напусне терена ще бъде санкциониран, както е редът“.