Плеймейкърът на Италия Андреа Пирло е убеден, че отборът му може да преодолее Германия и да се класира на финал на Евро 2012.

„Германците се страхуват от нас. Знаят, че можем да им създадем проблеми. Нашето желание да спечелим не е по-различно от това през 2006-та. Ние сме на нивото на Испания,“ обяви смело Пирло. „Германия е силен отбор, с добри играчи във всички зони, и го показаха с постигнатите дотук резултати.“

„Очаквам да стане красив мач. Те са много силни, но знам, че можем да ги бием. Днес ги разучавахме, и ще продължим да го правим в следващите два дни,“ коментира още опитният халф.

Запитан какво може да се подобри в играта на Италия, в сравнение с мача с Англия Пирло бе повече от ясен: „Можем да вкараме гол. За разлика от Англия, Германия играе футбол, и разковничето за мен е да успея да преодолея Месут Йозил, който ще ме пази. Но ние сме тук за да спечелим.“

Андреа Пирло обаче не вярва, че неговото фантастично представяне дотук може да му донесе Златната топка, тъй като според него, Кристиано Роналдо и Лионел Меси отново ще се борят за нея. „Тези двамата са едно ниво над всички останали. Вкарват по 60 гола на сезон. Докато Меси и Роналдо са тук, е невъзможно аз да я спечеля,“ отбеляза мъдро полузащитникът на „Скуадра Адзура“.