Звездата на Италия Андреа Пирло определи Англия като „много предсказуем отбор“ часове преди ключовия сблъсък между двата тима тази вечер на Олимпийския стадион в Киев.

„Хората говорят, че Англия играе като Италия, но това са пълни глупости. Само Италия може да играе по италиански. Не ни интересуват, тези които се опитват да ни обезличат. Все едно да се опитаме да играем срещу Испания, по начина, по който те играят“, коментира Пирло.

От назначаването на Рой Ходжсън на селекционерския пост в Англия, тимът на „трите лъва“ показва все по стабилна игра в отбрана, което доведе до сравненията с Италия напоследък.

„Рой Ходжсън познава италианския футбол, което е едно леко предимство за тях. Гледах някои от мачовете на Англия до този момент. Не показах нищо впечатляващо и сме уверени, че можем да ги победим. Имат слабости, които можем да използваме, особено в халфовата линия. Някои ключови футболисти липсват и сме взели мерки за това. Понякога изглеждат много нервни в защита, а и освен с Франция, не са играл с друг голям отбор.“

„Под ръководството на Фабио Капело Англия бе много по-опасен тим. Щях да се притеснявам повече, ако той все още им беше селекционер“, допълни още Андреа Пирло.