Нападателят на ЦСКА Янис Зику е повикан в румънския национален отбор по футбол за квалификационните мачове за европейско първенство на 2 септември срещу Люксембург и на 6 септември срещу Франция.

Селекционерът на румънския национален отбор Виктор Пицурка днес събра своите 22 избраници на лагер и даде пресконференция.

"Първо трябва да победим Люксембург и след това ще мислим за мача с Франция, каза Виктор Пицурка. Люксембург е опасен отбор, който направи голям прогрес. Срещу Люксембург аз ще използвам един по-силен отбор в техническо отношение, а срещу Франция - по-силен отбор от физическа гредна точка".

Нападателят Адриан Муту и защитникът Габриел Тамаш бяха изключени от румънския национален отбор, след като прекараха бурна нощ два дни преди приятелски мач. Пицурка каза днес на пресконференцията, че Муту иТамаш може да бъдат повикани отново в националния отбор, ако Румъния победи Люксембург и Франция.

С 8 точки от 6 мача, румънският национален отбор трябва да победи във всички останали квалификационни срещи, ако иска след една година да участва на финалите на Евро 2012 в Полша и Украйна.