Полските национални са оптимистично настроени преди началото на последната фаза от групите на европейското първенство по футбол. Те стигнаха до равенство 1:1 срещу лидера Русия и ще се борят за задължителна победа в третия си сблъсък от Евро 2012 срещу Чехия.

"Оптимисти сме. При такава помощ от трибуните, с каквато разполагахме днес, аз се чувствам уверен, че ще пренапишем историята и ще се класираме за четвъртфинала във Вроцлав. Доволен съм от мача срещу руснаците, защото играхме на много високо темпо. Двата отбора създадоха много положения за гол и предполагам, че за феновете това е било истинска наслада. Руският национален отбор е много силен и ние знаехме това. Изпълнихме тактическите указания на треньора, а и преди това гледахме записи на мачове на съперника. Свършихме своята работа и мачът завърши наравно", заяви Рафал Муравски.

Защитникът Себастиан Бьониш добави, че всички в Полша могат да бъдат доволни от изхода на мача срещу Русия. Според него, домакините на турнира са имали възможност дори и да спечелят трите точки.

"Мисля, че ние и нашите фенове можем да бъдем доволни от постигнатото в мача. Ние се раздадохме на 100 процента на терена, но в началото на първото полувреме пропуснахме добра възможност, а тогава руснаците не бяха създали нещо особено като положение. След това знаехме, че резултат 0:1 не ни върши работа и се върнахме на терена, за да се борим за точки. Изравнихме, а можехме да вкараме и втори гол", каза Бьониш.

В заключителната фаза на група А Русия играе срещу последния Гърция, а поляците излизат срещу Чехия.