Охраната на стадион Донбас Арена е задържала днес около обяд човек, който е опитал да продаде билети за мача между националните отбори на Украйна и Франция от група D на Евро 2012 за почти 500 евро.

Човекът е бил задържан след гонка около стадиона, след като той разбрал, че е разкрит и побягнал. Мъжът се навъртал подозрително около касите на стадиона и дискретно предлагал билети за мача на стойност 5000 гривни, което е точно 492 евро.

Както се знае, за мача на домакините Украйна с Франция няма никакви билети и в последните дни черноборсаджии опитаха да изкарат пари, продавайки пропуските доста завишено.

Първоначалните сигнали бяха, че за разрличните сектори цените са се качили на 100, 150 и 250 долара. Това увеличение е близо три пъти спрямо номинала, докато днешният задържан е опитал да продаде на стойност 7 пъти по-голяма.

От полицията в Донецк са съобщили за информационния център Украйна 2012, че у нарушителя са открити десетки билети, но продължава снемането на допълнителна информация за него. От Министерството на вътрешните работи на Украйна обявиха, че в процеса на работа ще изнасят информация и за медиите.