Отново Барселона и Реал Мадрид, но този път в малко по-различно разпределение. Иберийското дерби на Евро 2012 си е един вид издание на испанското Ел Класико.

Кристиано Роналдо отново е принуден да се изправи срещу фигури като Пике, Иниеста, Шави, Бускетс и Фабрегас. В определен момент пред погледа му може да се яви и по-периферна структура от състава на „каталунците“ като Педро Родригес.

Това не е всичко, Роналдо няма да е сам. Същите съперници ще видят отсреща и още двама от португалците – Пепе и Фабио Коентрао.

За тримата португалци от Реал белята не е само една. Освен, че ще играят срещу половината Барселона, те ще трябва да вадят нож и на свои хора. Чаби Алонсо, Икер Касияс, Серхио Рамос и Алваро Арбелоа този път ще са врагове. Цял сезон погледите бяха вперени във всички тези хора, а сега ще трябва да ги сравняваме, но облечени с националните фланелки.

Разбира се, няма да е истинско Ел Класико, ако не се вдигне вой до небесата и заради съдията. Той е турчинът Джунейт Чакър. Португалската федерация се оплака. Арбитърът бил ниска топка, а по-смущаващото е, че нарядите се правят от испанеца Анхел Мария Виляр, което буди още по-тежки подозрения в главите на португалците. Усеща се и една щипка от Жозе Моуриньо в цялата гозба.

Остава само и Лео Меси да се появи и картинката става почти пълна. Няма проблеми и това ще го видим, по-скоро ще го чуем по време на днешния полуфинал. Няма как да не се случи провокацията по адрес на Кристиано Роналдо. Отново ще му викат „Меси, Меси, Меси“. Въпросът е дали капитанът на Португалия отново няма да „успокой“ съперника с някой гол. На практика изглежда, че „Ла Фурия“ може да загуби, само ако допусне първо гол в своята врата. Това си е трудна задача, която отива само на хора като Кристиано.