Този път сме истински късметлии. Европейското в Украйна и Полша си го бива. Футболът е отворен, изненадите са факт, а на всичкото отгоре още в четвъртфиналната фаза ни чакат истински класики в играта.

От днес започваме консумацията на десерта. Като за начало ще разберем, дали Кристиано Роналдо е способен на голямо европейско със своята Португалия. От другата страна застава тимът на Чехия, който винаги може да направи нещо забележително.

Утре е ред на най-ясния мач. Фаворитът Германия срещу сензацията – Гърция. Да, ама гърците са си башка луди. Крив отбор, който на всичкото отгоре се захапа с немците и на политическа тема. Византийците ще играят на метър кожа... Както казва Венци Стефанов, ще летят маратонки, бутонки, абе, страшна работа. Нямало да играе капитанът Карагунис, който е наказан. Какво им дреме на гърците, той пък да не е Роналдиньо. Купонът е гарантиран, освен ако немците не го развалят рано с два бързи гола.

Шампионът Испания ще пази титлата срещу Франция. „Петлите” са бъкани с талант, притежават една хубава генерация, но от другата страна е отбор със запазено място в историята. Ясно е, че ако Испания си играе играта, няма кой да я победи. От началото на Евро 2012, момчетата на Дел Боске се стискат, не ни показват най-доброто от себе си. Опциите са две - или се пазят, или гумата се е спукала... Ще се чуе в събота.

Най-хубавото предстои в неделя. Щом играта е футбол, а отборите Италия и Англия, значи този мач е забранен за пропускане. Две класически сили, всяка със своите традиции. Скуадра Адзура премина стилно групите. Два хикса и победа. Точно толкова, колкото трябва. Англия играе някак странно, ама мина убедително през поток с Франция, домакина Украйна и коравите шведи на Златан.

Загърбваме личните пристрастия и трябва да кажем, дори и съдиите свирят както трябва. Някои сбъркаха, но мнозинството се справи, а имаше и перфектни.

Треньорът на Испания каза, че досега се е играло като в първенството (груповата фаза), а сега почва Купата. Както винаги в преките елиминации има много повече чар. Чакат ни гарантирани драми. Нищо чудно още тази вечер да видим първите дузпи, но може да станем свидетели и на първото нулево равенство. Така е, във футбола има от всичко. Последните седем мача в Полша и Украйна са десерта, на който трябва да се насладим. Идват мачовете, головете и сълзите, които се помнят цял живот. Сълзи ще има от радост, от мъка... и така седем пъти.