Наставникът на датския национален отбор по футбол Мортен Олсен остана доволен от представянето на своите играчи срещу Германия, въпреки че загубиха с 1:2. Олсен не сметна резултата за изненадващ, тъй като според него се е случило логичното и фаворитът е надделял.

"Нищо учудващо - победи фаворитът. Против такъв съперник е много трудно. Немците много повече владееха топката", каза Олсен след края на двубоя. "Аз впрочем съм доволен от това, как се защищавахме, как действахме в полузащита, как се опитвахме да контролираме топката. Но още вчера говорех на момчетата: с немците трябва да се реализира всяко положение. През второто полувреме нелошо положение имаше Якобсен. И на дузпа можехме да разчитаме. С една дума - трябваше да вкарваме."

"Въпреки това датските запалянковци могат да се гордеят с нас. Дания се хареса на всички. Малко не ни достигна с германците, едва не удържахме равния резултат с португалците, победихме Холандия - за малко не направихме сензация. Този отбор има бъдеще, уверен съм в това", допълни Олсен.