Селекционерът на датския национален отбор по футбол Мортен Олсен няма да поднови договора си, който изтича през 2012-а година. Олсен заяви, че квалификациите за Европейското първенство в Полша и Украйна ще бъдат неговите последни битки за място на голям форум и самото участие последно за него, ако успее да класира Червения динамит.

Под ръководството на вече 61-годишният Олсен датчаните играха на Световните първенства през 2002-а и през тази година в Южна Африка, както и на Европейското първенство през 2004-а година в Португалия.

Олсен е начело на Дания от 2000-ата година и стана първият, който има повече от 100 мача за националния отБор и като играч, и като треньор. До момента Футболният съюз на страната му е подновявал договора четири пъти.

Датчаните са в група Н на Европейските квалификации с отборите на Португалия, Кипър, Исландия и Норвегия. В трите си мача до сега тимът е спечелил 6 точки от домакинските победи над Исландия и Кипър, а също така и поражение с 1:3 при гостуването на Португалия.

Новините от света на футбола четете със съдействието на bwin.