Националният селекционер на Чехия Михал Билек заяви, че е трудно да се каже дали Росицки ще бъде готов за четвъртфиналния мач от Европейското първенство.

"Аз съм много, много доволен, ние успяхме да победим един отбор, който играе у дома си и е подкрепян от своята публика. Те направиха два фантастични първи мача и бяха фаворити. През първите 25 минути не бяхме в мача, но след това се върнахме в мача. В края на първото полувреме вече играехме добре и контролирахме топката. На почивката знаехме, че Гърция води и казах на моите играчи да бъдат търпеливи. Ние бяхме по-добрият отбор и заслужено победихме.“

„Вярно е, че след загубата в първия мач от Русия ние бяхме в трудна ситуация. Срещу Русия на няколко пъти просто забравихме да се защищаваме, но ние си научихме грешките. Тази вечер направихме голям мач. Играчите показаха своята психика, заслужено се класирахме".

За отсъствието на Томаш Росицки: "Той е незаменим, но Даниел Коларж направи голям мач. Росицки ни липсваше, но ние вече победихме без него. Трудно е да се каже дали ще се възстанови за четвъртфиналите, но ние ще направим максимума, за да може да играе".