Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви в специално интервю за Гонг от Варшава, че на Европейското първенство очаква по-добър футбол от този на Световното първенство в ЮАР.

„Обстановката е в очакване, в предстартова треска за всички участници, за класиралите се отбори и за УЕФА. Това е изключително много труд, който е направен през последните пет години от УЕФА и двете страни организаторки. Украйна и Полша са готови за старта на Европейското първенство. Има уникални съоръжения, уникални стадиони, нови терминали на аерогарите и нови магистрали“, коментира Михайлов.

„Това показва как Европейско първенство помага на държавите за инфраструктурното им развитие, въпреки че Полша и Украйна са много големи държави. Има още някакви проблеми. Мишел Платини обаче заяви, че е време да започне първенството и всички да си отдъхнат и да остане само футболът и радостта от него. Вчера в Киев спря токът. Организаторите са предвидили нови два генератора, но винаги има някакви опасности, когато се организира такъв голям форум.“

„Все още не съм бил в Украйна, но техният президент Суркис е спокоен и аз му пожелавам успех и на него, и на Украйна. Смятам, че ще се справят. Ние сме много далеч. Трябва да вървим стъпка по стъпка. България е малка държава все пак. В момента в България се строят летища, магистрали, ще се построят и стадиони. Според мен България може да търси кандидатура след 2024 година с Румъния и Унгария“, добави босът на БФС.

„В УЕФА цари атмосфера на оптимизъм за Европейското първенство. Всичко е доста оптимистично. Аз лично пожелах на моя холандски колега да станат Европейски шампиони. Всичко говорят за Испания, Германия, Холандия, а Франция прави впечатление с една серия от 21 мача без загуба. Ще бъде много интересно. Един финал между Испания и Холандия и накрая холандците да бият, за мен ще бъде ок. Във Варшава атмосферата е уникална. Очакват се много хора и извън стадионите. Естествено, че ми е кофти без българския национален отбор на Европейското първенство. Това е голямо първенство“, продължи Михайлов.

„Съдиите са много добре подготвени и трябва да се концентрираме върху тях. Те са част от играта и е нормално да правят грешки, но дано не са фатални. Очаквам по-добър и равностоен футбол от този, който бе на Световното първенство в ЮАР. Това са най-добрите отбори в Европа. Очаквам равностоен и доста тактически футбол.“

„След Евро 2012 обещавам да гостувам в студиото на Гонг и да разговаряме за българския футбол. Никога не съм се крил. Надявам се дотогава да стане ясно и с колко отбора ще стартират А и Б група“, каза още Борислав Михайлов.