Голяма част от ирландските национали трябва да изиграят мачовете на живота си срещу Естония, ако искат да се класират на европейското първенство по футбол, категоричен е асистентът на Джовани Трапатони в националния отбор - Марко Тардели.

Република Ирландия ще играе срещу Естония в баражите за класиране на Евро 2012, а много специалисти определят възпитаниците на Трапатони за основен фаворит. Ирландците играят отлично в защита под ръководството на италианския специалист, но Естония също не е за подценяване. Националният тим на прибалтийската страна спечели второ място в група "В" на европейските квалификации.

"Футболистите ни трябва да изиграят мача на живота си. Повечето от тях играят във втора английска дивизия, но могат да си спечелят договори с отбори от Висшата лига, ако се класират на европейското първенство", заяви Тардели. Докато за ирландците положението е сега или никога, за естонците двата мача са просто един бонус. За някои от тях са и сбъдната мечта. "Когато бях дете, нямахме страна, за която да мечтая", лаконичен беше бившият естонски национал Мартин Рейм по-рано тази седмица.

Рейм, настоящ старши треньор на Флора Талин, има 157 мача за националния отбор на Естония, който беше възстановен през 1991 година. С това той стана един от играчите с най-много участия в мачове на страната си, който обаче никога не е играл на световно първенство. Сега много други играчи имат възможност да стъпят на терените на Евро 2012, а надежди за това дават контузиите на Шейн Лонг и Кевин Дойл в лагера на ирландците.