Диего Марадона обяви, че според него Кристиано Роналдо вече си е заслужил португалците да му издигнат паметник в Лисабон.

27-годишният футболист опроверга критиците, които го обвиняваха, че не играе добре за националния отбор, по време на Европейското първенство в Полша и Украйна, и изведе тима си до полуфинал.

„Кристиано Роналдо имаше проблеми в националния години наред. Най-добрият футболист в света, заедно с Лионел Меси, изглеждаше доста притеснен, когато играеше за Португалия. За щастие, Пауло Бенто има играчи от световна класа и на други постове – Пепе, Раул Мейрелеш, Нани, което дава свобода на Роналдо,“ пише Марадона в колонката си за Times of India.

„И ето, че сега Роналдо започна да играе. Винаги е хубаво, когато суперзвезда като него показва най-доброто от себе си. Той показа на сънародниците си, че заслужава да му бъде издигнат паметник в Лисабон,“ оповестява още Марадона своето мнение.

Той също така призова Бенто да измисли атакуваща тактика за полуфинала с Испания, а да не заема изчаквателна позиция. „Ако стоиш само в защита, Испания ще те убие. Атакувай ги, както направиха италианците, и можеш да успееш да постигнеш нещо,“ казва Марадона. „Въпреки че вече не са толкова прецизни, както в ЮАР, испанците продължават да доминират с лекота.“

„Младите звезди на Германия – Йозил, Кедира и Мюлер - израснаха в последните години, и това си личи сега,“ обяснява още аржентинската легенда. „Младите им халфове и лекотата, с която вкарват голове, ги прави фаворит за спечелване на турнира. Но не бива да подценяват италианците, от които малко очакваха да достигнат до този етап от Европейското първенство.“