Селекционерът на Германия Йоахим Льов заяви, че отборът все още не е показал пълния си потенциал на Европейското първенство.

Льов е убеден, че играчите могат да подобрят още представянето си, въпреки че единствено Бундестимът записа три победи в груповата фаза на надпреварата.
Той не е доволен от липсата на концентрация в завършващата фаза на атаката.

„Имаме какво още да подобряваме. Не сме достатъчно ефективни пред гола. Не успяваме да решаваме мачовете си по-рано, въпреки положенията, които създаваме“, коментира селекционерът на Германия.

Льов иска отбора да играе бърз, комбинативен и атакуващ футбол, но е притеснен от липсата на концентрация в защита в някои моменти от мачовете в групата.

„Играхме срещу три много добри отбора (Португалия, Дания и Холандия), които разполагат със силни играчи в нападение. Хубавото е, че не им позволихме да създадат много положения пред нашата врата. В същото време, обаче, изпитвахме трудности, след като получавахме гол. Оставяхме повече пространства на съперника и това е притеснително“, каза Льов.

Той вече е посочил грешките на възпитаниците си и вярва, че има решение на всички проблеми.

„В един турнир е важно да има баланс между играта в защита и нападение. Приоритет за нас си остава атаката. Няма да променим начина си на игра с повече подавания, въпреки че ще има някои корекции“, каза Льов.