Старши треньорът на Германия Йоахим Льов възнамерява да направи промени в титулярния състав за полуфиналната среща с Италия на Европейското първенство по футбол в четвъртък.

"Напълно възможно е да има една или няколко промени в стартовия състав в сравнение с мача с Гърция", коментира Льов.

Всички 23 футболисти в лагера на Бундестима са здрави и са на разположение на специалиста, включително и полузащитника Бастиан Швайнщайгер, който се оплакваше от болки в глезена. При победата с 4:2 над Гърция на четвъртфиналите Льов заложи в титулярния състав на нападателното трио Андре Шюрле, Марко Ройс и Мирослав Клозе.

Очакванията за двубоя с Италия са тримата да бъдат заменени от Лукас Подолски, Томас Мюлер и Марио Гомес. "Гърция не трябва да бъде мерило за нашата игра. Срещу Италия нещата ще бъдат съвсем различни. Вярвам, че разполагаме с необходимите качества, за да спечелим", каза още Льов.

Той не вярва отпадането на Германия от Италия на полуфиналите на Световното първенство през 2006 година да окаже някакво влияние на предстоящата среща между двата отбора.

"Във футбола няма такова понятие като реванш. Загубата от 2006 година е факт, който не можем да променим. Сега ситуацията е съвсем различна. Миналото не играе никаква роля", убеден е Льов.