Халфът на датския национален отбор Уилям Квист изрази надежда, че може да се повтори лятото на 1992 година, когато сензационно „червеният динамит“ спечели Европейското първенство, въпреки че дори не се бе класирал за шампионата и бе извикан в последния момент заради забраната на Югославия за участие.

Според играча на Щутгарт мачът между Дания и Германия в последния кръг на груповата фаза няма да има значение, тъй като и двата отбора ще бъдат с по 6 точки.

„В сряда Холандия ще стои срещу Германия под огромно напрежение. Срещу Португалия също трябва да имаме един добър ден, тогава можем да ги победим. Още преди турнира казах, че Германия и ние ще имаме по 6 точки в сметката, когато се срещнем в третия мач. Надявам се да стане точно така“, сподели Квист.

На въпрос къде е изживял вълненията от Евро 1992, халфът коментира: „В лятната къща на моите родители, с кола, чипс и много слънце. След нашата победа моят баща тичаше триумфално през цялата градина. Надявам се, че ще бъде отново такова лято.“