Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо обяви, че не чувства абсолютно никакво напрежение преди полуфинала на Португалия срещу Испания.

Въпреки че си изкарва хляба именно в Испания, Роналдо не се притеснява, а само признава, че ще е много трудно. Той показа отлична форма на Евро 2012 в последните два мача, и почти собственоръчно изпрати тима си сред четирите най-добри на Стария континент.

На полуфинала обаче Роналдо ще се изправи срещу някои от съотборниците си в Реал Мадрид, и много други познати лица от испанското първенство, и въпреки всичко твърди, че мачът не се различава от останалите.

„Няма някакво по-специално напрежение, заради факта, че излизам срещу Испания. Играя на най-високо равнище от десет години, и на клубно и на международно ниво,“ каза Роналдо пред Uefa.com. “Да, усещам отговорност, но не и напрежение. Свикнал съм с такива мачове.”

Испания е смятана за фаворит в мача, но според нападателя, Португалия има сили да повтори представянето си от Евро 2004, когато игра финал.

„Хубаво е, че след осем години, отново можем да намерим място на финал. Ще е много тежко, но сме само на крачка от него,“ коментира Кристиано.

„Испания е страхотен отбор, и ще е много интересен иберийски сблъсък, който се надявам да спечелим. Но ще е страшна битка,“ завърши Роналдо.