Асът на Реал Мадрид Кристиано Роналдо заяви, че Испания, Германия и Холандия са основните фаворити за титлата на европейското първенство по футбол в Полша и Украйна.

Турнирът започва на 8 юни, а 27-годишният португалец не постави страната си сред претендентите за трофея. „Испания има добър шанс да вдигне купата“, смята звездата на „белия балет“. „Португалия и Италия, защо не? Но най-голям шанс да триумфират имат три държави: Испания, Германия и Холандия.“

„При нас няма напрежение. То е върху съставите на Испания, Германия и Холандия, но не и при Португалия. Ние трябва да се наслаждаваме на играта си, да направим всичко по силите си и да видим какво ще се случи. Ще ни бъде доста трудно“, продължи голмайсторът на мадридчани.

„Според мен попаднахме в най-трудната група на турнира. Ще бъде много трудно за Португалия, но същото важи и за останалите отбори. Германия е един от най-добрите тимове в света, същото се отнася и за Холандия. Но все пак мисля, че не е невъзможно да продължим напред, всичко се случва във футбола“, добави Кристиано Роналдо.