Футболистът на Германия и на Реал Мадрид Сами Кедира заяви, че спряганият за наставник на Байерн Мюнхен бивш треньор на Барселона Хосеп Гуардиола ще пасне идеално на „баварците“.

„Това, което се случи в Барселона е жалко. Гуардиола е наистина голям треньор, а Байерн е невероятен отбор. Ще си паснат идеално. При „баварците“ Хосеп ще открие едно ново предизвикателство“, заяви Кедира по повод слуховете, че Гуардиола може да се превърне в новия наставник на Байерн Мюнхен.

По повод предстоящия четвъртфинал за Евро 2012 срещу Гърция, Кедира сподели: „Съсредоточени сме изцяло върху предстоящия мач с Гърция. Те имат много грамотен отбор. Не мислим нито за евентуални предстоящи мачове, нито за отминалите. Максимално съсредоточени сме върху това, което ни предстои. Трябва да се движим много по терена и да търсим дупки, които евентуално ще се появят. Ще е трудно, но мисля, че ще можем да намерим решение на всички въпроси“.

За визитите на германския канцлер Ангела Меркел, както и за това, че тя ще присъства на мача срещу Гърция, играчът сподели: „Предполагам, че носи късмет и усещането е приятно. Нейните посещения демонстрират каква страна сме“.