Националният страж на Испания Икер Касияс не спести похвалите за колегата си от Италия Джанлуиджи Буфон. Вратарят на Реал Мадрид сподели, че Буфон е негов идол и добави, че винаги е искал да прилича на него.

Както е известно настоящият световен и европейски шампион и „Скуадра Адзура“ ще решат кой ще е новият шампион на Стария континент.

„Буфон има моите адмирации и уважение. Той е невероятен вратар, който за своите 34 години е на нивото на най-големите. Той е пример за всички по-млади вратари, всички искат да приличат на него. Уважавам го и винаги, когато се изправям срещу него е голямо удоволствие“, каза стражът.

„Финалът ще бъде интересен, с този отбор открихме шампионата и с него ще го закрием. Не ме интересуваше кой ще се класира за финала, и Италия, и Германия са много силни отбори. Все пак Италия е много опасен противник и ще ни бъде много трудно“, продължи Касияс.

Сан Икер си позволи да се върне малко назад във времето и да коментира слуховете за евентуална уговорка между Испания и Хърватия, с която да изхвърлят Италия от шампионата: „Никога не е имало подобни идеи. Да завършим наравно с Хърватия, за да оставим Италия извън Евро 2012. Ние сме професионалисти и искахме да победим.“