Вратарят на националния отбор на Испания Икер Касияс сподели, че Германия е тимът, с който ще трябва да се внимава най-много на Евро 2012. Тази вечер съставът, воден от Висенте дел Боске, се изправя срещу Ирландия в мач от Група В.

- Как се чувстваш в началния стадий от Евро 2012?

- През последните няколко години съставът на отбора ни почти не се е променял. Сега ни липсват Давид Вия и Карлос Пуйол, които са много важни играчи за нас. Уверени сме, но знаем, че няма да бъде лесно. Евро 2012 може да се окаже най-трудният турнир за нас. На Евро 2008 бяхме изгряваща страна в турнира и хората не очакваха много от нас, това беше ново и вълнуващо. За Световното първенство през 2010г. имахме вдъхновение от представянето си през 2008г. и много упорита работа и усилия! Очакванията за Евро 2012 ще бъдат много високи. Другите отбори вече знаят как играем, така че ще трябва да работим по-здраво от всякога, за да спечелим. Въпреки това, ако го направим, ще бъдем изключително доволни – спечелването на три поредни международни шампионата е нещо, което никой не е постигал. Имаме шанс да го направим, но знаем, че няма да бъде лесно.

- Кои са отборите и играчите в Евро 2012, за които ще внимаваш?

- В Евро 2012 мисля, че Германия ще бъде един наистина силен отбор, те имам добър балансиран екип и играха много добре на Световното първенство. Все пак има и отбори като Франция, Англия и Португалия, за които също трябва да се внимава.

- Ще играете срещу Ирландия, как се чувстваш преди мача с тях?

- Вторият ни мач срещу Ирландия ще бъде труден мач. Очакваме ирландските играчи, да играят изключително компактно по халфовата линия на терена. Нашият план за игра ще остане същия, но ще трябва да се потрудим здраво, за да си осигурим пространство и шансове.