Селекционерът на Хърватия - Славен Билич, ще опита да копира тактиката на Италия от мача срещу Испания за двубоя от последния кръг в груповата фаза на Евро 2012 срещу испанците утре.

Италия измъкна равенство 1:1 срещу световния и европейски шампион Испания във вълнуващ мач миналата седмица. Италианците впечатлиха, като в големи периоди от мача диктуваха събитията на терена.

"Играем най-добре срещу големите отбори. Италия показа игра, точно каквато искам да видя от моя отбор утре срещу Испания", каза Билич.

Треньорът ще може да разчита на нападателя Никица Йелавич, който пропусна тренировка вчера поради вирусно заболяване. Йелавич обаче ще бъде възстановен за срещата утре.

Това означава, че най-вероятно селекционерът ще заложи на един и същи титулярен състав в трети пореден мач в групите.

Испания и Хърватия имат по 4 точки и при равенство или победа утре хърватите ще продължат в следващата фаза. Дори при загуба, Хърватия може да се класира напред, ако Италия не спечели срещу Ирландия.

"Вярвам, че ирландците ще ни помогнат. Те са такива хора, които няма да са доволни, ако си тръгнат от европейското първенство с три загуби", коментира Славен Билич.