Развръзката в Група В на Европейското първенство в Полша и Украйна ще стане ясна тази вечер. Двубоите Португалия – Холандия и Дания – Германия стартират от 21.45 часа българско време.

И четирите отбора имат теоретичен шанс за място на четвъртфиналите на турнира, но най-трудно може да се отдаде това на „лалетата“. Холандия трябва да победи Португалия с 2 гола и да се надява на помощ от страна на Германия.

Единствената победа на „лалетата“ над Португалия е от преди около 21 години. Португалците, които имат 3 точки в групата, трябва да победят своя съперник тази вечер, ако искат да продължат, но в същото време Дания да не победи Германия с 2:1, 3:2, 4:3 и т.н. Ако Дания не постигне успех, тогава Португалия може да продължи и при равенство.

В първите два мача момчетата на Пауло Бенто излизаха с един и същи състав, като и сега няма съмнения, че селекционерът ще избере същия състав.

Колкото до холандския щаб - най-вероятно Клаас Ян Хунтелаар ще води атаката на тима, а в халфовата линия мястото си ще заеме Ван дер Ваарт. Според прогнозите Ибрахим Афелай ще бъде оставен на резервната скамейка. Очаква се съставът да бъде крайно атакуващ, тъй като отборът няма какво да губи, след като до този момент няма спечелена точка.

Отборът на Германия трябва да спечели една точка, за да заеме първото място в потока, с което със сигурност ще изпратят Холандия вкъщи.

Класиране в Група В:

1. Германия - 6 точки

2. Португалия - 3 точки

3. Дания - 3 точки

4. Холандия - 0 точки