Холандия пристигна снощи в полския град Краков, където ще бъде базата на отбора по време на Европейското първенство по футбол.

Играчите пристигнаха във видимо добро настроение в хотела, пред който ги очакваха голяма група запалянковци и журналисти. Повечето от футболистите поздравиха насъбралите се фенове с ръкомахане.

Възпитаниците на Берт Марвайк ще направят първа тренировка днес на обяд на терена на клубния стадион на местния Висла.

В сряда Холандия ще направи открито занимание, което ще бъде посетено от около 25 хиляди души, които вече изкупиха билетите за мероприятието.

Контузеният Йорис Матайсен се надява да бъде на разположение още за първия мач на отбора срещу Дания на 9 юни. 32-годишният Матайсен получи травма на подколянното сухожилие в контролата срещу България на 26 май в Амстердам (1:2) и пропусна следващите две проверки на тима срещу Словакия и Северна Ирландия.“За съжаление получих две травми за относително кратък период от време, което на моята възраст дава поводи за съмнение. Въпреки всичко, възстановяването ми върви нормално. Надявам се да се не получат усложнения. На този етап чувствам, че ще бъда готов на време за първия мач", каза Матайсен.