От 19 ч. българско време Холандия и Дания ще открият надпреварата в група „B” на Европейското първенство, която още преди началото бе определена като „групата на смъртта“. Срещата между двата тима ще бъде първата, която ще се изиграе в Украйна.

Наставникът на Холандия Берт ван Марвайк подхожда към мача на тима си в Харков с предпазливост, тъй като Йорис Матайсен е аут с травма в подколянното сухожилие, а Дания изглежда опасен отбор. Ван Марвайк очаква датчаните да играят по същия начин, по който играха в мача си с холандците на Мондиал 2010.

Това бе първа среща и за двата тима на турнира в Южна Африка и завърши с успех с 2:0 на "лалетата". "Преди две години очаквах Дания да играят дефанзивно и да чакат шанс на контраатака. Всички мачове на големи турнири са трудни - двата тима се познават много добре", каза спецът.

Селекционерът ветеран на Дания Мортен Олсен, който е единственият човек със 100 мача за страната си като играч и треньор, отписа шансовете на тима си в групата, определяйки го като аутсайдер. "Очевидно холандците са фаворити. Не съм песимист, а реалист. Виждам таланта на холандците, няма да излъжа ако кажа, че те са фаворити. Това не е блъф, така ще бъде за нас и срещу Германия, и срещу Португалия. За нас ще бъде успех, ако излезем от групата", сподели той. /БГНЕС