Селекционерът на Швейцария Отмар Хитцфелд сподели, че мачът с България на 6 септември е финал за неговия отбор. Според бившия треньор на Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен, Швейцария все още има шансове да стигне до второто място в квалификационната група за Евро 2012, но за тази цел ще трябва да спечели оставащите си мачове.

„Повиках някои млади играчи, както и някои играчи от втородивизионни отбори, а освен това и опитни футболисти. Радвам се, че Йоан Джуру игра за Арсенал срещу Удинезе, а освен това го направи успешно. Надявам се да му се дава повече шанс. Барнета и Щокер липсват, а те са основни футболисти в нашия отбор и трябва да бъдат заместени. Трябва да бъдем внимателни с младите футболисти, затова заложих и на някои опитни играчи.

Имаме 8 дни да се подготвим“, заяви Хитцфелд, след като обяви групата за двубоя.

„Доверието ни в младите играчи ще се отплати. За сега избираме този път. В понеделник се събираме, във вторник тренираме за първи път. Трябва да наблюдаваме играчите, ще бъде интензивна седмица. После през уикенда ще тренираме по-малко“.

„Трябва да подобрим някои неща като играта в атака. Убеден съм, че можем да стигнем до второто място. Тенденцията говори за нас, Черна гора можеше да загуби от България, това бе позитивно, сега ще гледаме мача между Черна гора и Уелс. Смятам, че Черна гора ще има проблеми с Уелс. България играе с Англия“.

„След това сме и ние самите. Сега наблюдаваме противниците, но най-важното е сами да подобрим играта си, трябва да се концентрираме, това е най-важното. Предстоят ни три финала. Публиката ще ни подкрепя срещу България, отзивите в медиите също са позитивни за мача с България. Предпоставките са да направим добър мач.