Старши треньорът на руския футболен клуб Анжи (Махачкала) Гуус Хидинк отхвърли възможността да поеме националния отбор на Холандия по футбол. Основен фаворит за поста е бившата звезда на тима Рууд Гулит.

"Лалетата" останаха без треньор, след като Берт ван Марвайк подаде оставка след отпадането на тима след груповата фаза на Евро 2012 в Полша и Украйна.

Според холандските медии Гулит има желание да поеме Холандия, а Хидинк и Роналд Куман нямат интерес.

"Сега съм начело на клуб и не ми е нужна работа в национален отбор. Още повече, че получавам всичко от президента на Анжи", заяви Хидинк и добави, че е бил шокиран от оставката на Марвайк.

Куман от своя страна обяви, че е подписал нов договор с Фейенорд.

"Ние ще играем в квалификациите на Шампионската лига. В отбора има много млади играчи и искам да работя с тях. В началото на годината наистина споменах, че не съм против да поема националния отбор, но това остана в миналото. Смятам, че този пост трябва да заеме Гулит. В момента той е най-добрият кандидат", подчерта Роналд Куман.

Гулит призна, че за него ще бъде чест да оглави националния отбор.

"Знам, че ще се справя. Претърпял съм много поражения като треньор, но хората забравят, че съм имал и много победи - и като футболист и като мениджър", заяви холандецът, който за последно беше треньор на Терек (Грозни).

През 2004-та година Гулит беше помощник треньор на Холандия, а година по-рано - на младежкия национален отбор до 19 години.