Полузащитникът на Шалке Марио Гавранович беше повикан в националния отбор на Швейцария от селекционера Отмар Хицфелд, след като се оказа, че двама от предварително посочените играчи в списъка са получили контузии през уикенда.

Става въпрос за Давид Деген и Насим Бен Халифа, и двамата от Йънг Бойс, контузени в срещата от местното първенство с Люцерн.

Деген беше ударен в глезена и още в 10-ата минута напусна терена. Все още не е ясно дали ще играе в контролната среща с Лихтенщайн в сряда, както и не се знае колко сериозна е травмата му, но той днес ще се появи в лагера на отбора за преглед. Същото се отнася и за Бен Халифа, който напусна в 61-ата минута след съмнение за разтежение в слабините.

Швейцария е съперник на България в Група G на Европейските квалификации и тази пролет двата отбора направиха 0:0 в София. Двата отбора имат и по 5 точки и значително изостават от фаворитите Англия и Черна гора.

Гавранович, който играе като нападател или офанзивен халф, направи дебют именно срещу България в София.

В отбора е повикан и Транкило Барнета, но най-вероятно той няма да играе заради преумора.

Трима души очакват своя дебют за Швейцария срещу съседната държава-джудже Лихтенщайн. Това са защитниците Гаетано Бернарди от Бреша, 22-годишен, както и 24-годишният Бег Ферати от Фрайбург. Халфът Фабиан Лустенбергер пък вече е викан в състава, но не се е появявал нито за минута.