Швейцария излиза утре вечер срещу България в решителен мач от група G, който се оказва последен шанс за отбора да се класира на Европейските финали в Полша и Украйна догодина. Двата отбора имат по 5 точки, но Швейцария е с мач по-малко и при успех утре вечер ще се доближи на 3 точки от Черна гора, която пък почива. Срещата е във вторник, 6-и септември, на стадион Санкт Якоб Парк в Базел.

Селекционерът на кръстоносците Отмар Хицфелд заявява, че "вярата в победата у неговите футболисти е много голяма".

"Ние продължаваме по пътя, който поехме след мача с Англия на 4-и юни, когато им направихме 2:2 като гости. Но в сравнение с мача с България като гости, който завършихме 0:0 на 26-и март, сега в отбора са едва четирима. Но това обновяване се приема положително, коментира Хицфелд.

"Разликата върху настройката на отбора е доста голяма, защото при гостуването ни в Англия ние не бяхме никакъв фаворит. А след отварянето на тази възможност, натискът върху нашите млади играчи сега е по-голям, казва още специалистът.

В петте дни на подготовка за мача с България швейцарците поставиха акцент върху теста за физическа издръжливост, както и върху тактическите тренировки. Младият национал от Базел Гранит Джака до момента е изиграл една 15 минути, но въпреки това Хицфелд смята да го пусне в мача с България.

"От гледна точка на физическото му състояние аз не виждам проблем той да издържи на високо ниво цял мач. Но от психологическа гледна точка е много важно как един играч реално ще започне сезона, защото ако играе, това ще бъде първи мач за Джака.

"Нашата вяра е голяма, че ние можем да достигнем до бараж. Все още сме твърдо убедени, защото в отбора на Черна гора взе връх негативната тенденция. Най-напред не успяха да победят България у дома, а в следващата среща паднаха като гости 1:2 на Уелс. Докато при нас лошият старт беше спрян от равенството 2:2 като гости на Англия, допълни бившият наставник на Борусия (Дортмунд) и Байерн.

В швейцарското общество обаче все още няма настройка за мача. Предварителните очаквания не са за голям зрителски интерес поради слабите резултати на домакините и също така името на съперника, който не провокира нищо. Бяха отпечатани 15 хиляди билета, но в събота и неделя са били продадени едва 208.