Костас Халкиас и Никос Либеропулос се отказаха от националния отбор на Гърция след отпадането на тима от Европейското първенство по футбол.

Гръцкият тим направи отлично Европейско първенство и се класира за четвъртфиналите, където снощи загуби от фаворита за титлата Германия с 2:4. Нападателят Либеропулос, който е на 36 години, влезе като резерва в двубоя с "Маншафта" и изигра 76-ия си и последен мач с екипа на "елините".

"Чувствам се благословен, че имах този отбор като свое семейство и сега ще мога да затворя тази глава от живота си. За мен беше голяма чест. В края на мача просто не исках да напускам терена. Сега, аз ще продължавам да подкрепям отбора като фен", каза нападателят на АЕК, който дебютира за гръцкия тим през 1996 година, но не игра на Евро 2004, където отбора на Ото Рехагел стана шампион.

Вратарят Костас Халкиас пък не играеше толкова често за Гърция и изигра само 32 мача за последните 10 години. На 38 години, той беше най-старият футболист на Евро 2012, където игра в два мача, преди да бъде заменен, заради травма.

"Горд съм, че имах заслуга за класирането на отбора за четвъртфиналите. Това бяха едни от най-хубавите месеци в моята кариера. Сега съм много емоционален и горд - това беше мечтан край на международната ми кариера", каза Халкиас, който носи екипа на ПАОК.