Натоварената програма на гръцкия премиер Андонис Самарас няма да му позволи да гледа на живо четвъртфинала между Гърция и Германия на Европейското първенство по футбол, заяви говорителят на правителството Симос Кедикоглу, съобщава гръцкото издание Нюз ин.

В 18.00 часа премиерът трябва да говори пред парламентарната група на Нова демокрация, което прави невъзможно присъствието му на стадиона в Гданск. Самарас е "луд футболен фен и естествено ще проследи мача. Съжалява, че не може да е в Гданск и пожелава успех на момчетата", заяви говорителят.

От трибуните мача ще проследи германският канцлер Ангела Меркел. Вчера имаше информация, че Меркел е изразила надежда двамата със Самарас да гледат футболната битка на живо.

Днес гръцките медии изобилстват с коментари за мача, като се отправят призиви към националните да повторят триумфа от 2004 г., когато Гърция стана европейски шампион и да изкарат гърците по улиците.

Днешният мач се коментира в светлината на отношенията между Атина и Берлин, които в последните месеци са обтегнати заради кризата в Гърция и влиянието й върху еврозоната.

Според германски медии мачът довечера е битка между длъжници и кредитори, а Би Би Си публикува карикатура с футболист на Гърция, който е облякъл фанелка с надпис "Германия" обяснявайки, че това е спонсорът на отбора.