Изминалата нощ започна изливането и на последните кубически метри бетон на Националния стадион Олимпийски в Киев, където ще се играе финалната среща на Европейското първенство през 2012 година, съобщи пресцентърът „Украйна 2012”.

Този процес ще отнеме между 14 и 18 часа, а по този начин ще бъде завършена основата на ВИП-ложата на стадиона. Така грубият строеж на стадиона може да се смята за приключен.

„Да, наистина, наливането на бетона във всички компоненти на стадиона вече е към края си. С тази работа се занимават 1500 работници, 90 машини и четири помощни съоръжения за подемни дейности на тежки елементи от конструкцията, съобщи президентът на една от компаниите, които се занимават със строителството Михаил Голица от фирмата „Киевгорстрой”.

Коментирайки свършеното, Голица обяви, че до момента са излети 18 836 кубически метра бетон в основите на стадиона, както и е преработена или вложена в строежите 37 148 тона стомана и други метали. Общо целия стадион е планирано да погълне още 11 тона метали.