Факти преди втория полуфинален мач на Евро 2012 между Германия и Италия, който ще се играе във Варшава:

- Германия има едва седем победи в 30 мача срещу Италия. Пълните успехи в полза на "адзурите" са 14, а равенствата са девет.

- Германия и Италия са се срещали седем пъти на големи първенства. Германците нямат нито една победа. На световното първенство през 1970 година Италия печели срещу един от най-големите си съперници с 4:3 след продължения. На финала на Мондиал 82 в Мадрид италианците побеждават Бундестима с 3:1. На полуфиналите на Мондиал 2006 в Дортмунд Италия печели с 2:0 срещу Германия след продължения.

- Германия е в серия от 15 поредни победи в официални мачове, след като на полуфиналите на Мондиал 2010 загуби с 0:1 от Испания.

- Основните нападатели на германския отбор Марио Гомес и Мирослав Клозе вкараха общо 19 гола в тези 15 двубоя. Гомес има девет попадения, а Клозе - десет.

- В последните си седем мача Италия има едва четири вкарани гола. На четвъртфиналите на Евро 2012 "адзурите" отстраниха Англия след изпълнение на дузпи, като двата отбора направиха равенство 0:0 в редовното време и продълженията.

- Защитата на Италия се представя силно на европейското първенство в Полша и Украйна, след като допусна само два гола в четири двубоя. Само испанецът Франсеск Фабрегас и хърватинът Марио Манджукич са се разписвали срещу отбора, воден от Чезаре Прандели. Мачовете на Италия с Испания и с Хърватия от груповата фаза на Евро 2012 завършиха наравно 1:1.