Нападателят на Шалке 04 Марио Гавранович избра да играе за националния отбор на Швейцария, макар че имаше право да играе и за Хърватия – родината на семейството му. Той обаче направи своя избор: „Израснал съм в Швейцария, ще играя за Швейцария. Вече го направих за младежите, сега съм готов и за мъжете,” отсече младокът.

„Тук съм, защото искам да помогна на отбора да вземе три точки срещу България, защото се нуждаем от тях. Не искам повече да обсъждам въпроса с моя избор. Ще играя там, където ми нареди Отмар Хитцфелд. Това е привилегия, такъв велик треньор да разчита на мен,” обясни още Гавранович.

„Разбира се, преди мача в София, има напрежение. Ако не беше така, щеше да е по-притеснително. Но напрежението е позитивно, не негативно, не чувствам страх,” добави той.

„Аз съм нападател, който обича да владее топката. Мога да съм втори нападател, като излизам от задна позиция,” разкри силните си страни голмайсторът.

„Раул ме поздрави за първата ми повиквателна за националния отбор, както и останалите ми съотборници в Шалке,” завърши Марио Гавранович.