Точни удари на Аарън Рамзи и Робърт Ърншоу донесоха на Уелс победа над Северна Ирландия с 2:0 в мач от Купата на Нациите, а това бе първи успех на противника на България в евроквалификациите под ръководството на Гари Спийд.

Отборът на Уелс доминираше през по-голямата част от срещата и стигна напълно заслужено до победата, която обаче бе помрачена от поредна травма на Крейг Белами. Нападателят получи травма в първия мач от плейофите в Чемпиъншип между Рединг и Кардиф Сити, вследствие на което пропусна ответната среща.

Той успя да се възстанови за снощния мач със Северна Ирландия, но още през първото полувреме при една борба за топката нарани сухожилие и по всяка вероятност ще му се наложи отново да прекара известно време в лазарета.

Аарън Рамзи с мощен удар вкара третия си гол за Уелс в 36-ата минута, а в 69-ата Ърншоу, който бе капитан на отбора в предния мач срещу Шотландия, нанесе неотразим далечен изстрел за крайното 2:0.

Така Уелс зае трето място в първата в историята Купа на Нациите, а Северна Ирландия остана без спечелена точка.

Уелс пък е без нито една точка в квалификационната си група за Евро 2102, в която е и България. Следващият мач на тима на Гари Спийд е срещу Черна Гора на 2 септември.