Футболистите на холандския национален отбор ще подкрепят селекционера Берт ван Марвайк, въпреки отчайващото представяне на "оранжевите" на Евро 2012. Холандия регистрира едно от най-слабите си представяния на голямо първенство и не успя да спечели нито една точка в група "В", където бяха отборите на

Германия, Португалия и Дания. Преди две години Ван Марвайк класира холандците на финал на Мондиал 2010, където отборът нямаше загуба в редовното време. "Оранжевите" загубиха с 0:1 след продължения от Испания, а преди това записаха шест поредни победи от шест двубоя. Под ръководството на Берт ван Марвайк холандският тим се класира безпроблемно за финалите на Мондиал 2010 и Евро 2012.

"Не може да обвиняваме треньора. Той свърши чудесна работа в последните четири години. Има други проблеми, които трябва да бъдат разрешени преди това. Има футболист, който разкрива пред пресата нашите тактически планове преди мачовете", заяви Уесли Снайдер.

Очаква се Снайдер да бъде капитан на Холандия и да наследи Марк ван Бомел, който ще се откаже от националния отбор.

"Всички се провалихме - футболистите и треньорския щаб. Всички носим отговорност за провала. По същия начин достигането до финала на Мондиал 2010 го дължим на всички, които работиха преди две години", заяви Ариен Робен.

Пресата в Холандия написа, че футболистите в отбора са разделени на групи и това е основната причина за неочаквано слабото представяне на Евро 2012.