Временният селекционер на уелския национален отбор Брайън Флин призна, че шансовете на отбора му за класиране на Eвропейското първенство по футбол през 2012-а година са станали нищожни след загубата с 0:1 от България в среща от група "G".

Преди мача Флин изрази надежди, че при добър резултат той ще бъде назначен за постоянен селекционер на уелския национален тим, който остана без наставник след уволнението на Джон Тошак в резултат на загубата с 0:1 от Черна гора. Уелс обаче загуби с гол на Ивелин Попов в 48-та минута и британците останаха без спечелена точка от два мача в групата.

„Загубата е болезнена и всички сме разочаровани. Тя очевидно не беше част от предварително начертания план. Мисля, че мечтите ни за класиране претърпяха сериозен удар. Сега вече ще ни бъде много трудно, но ние ще започнем да тренираме за мача с Швейцария още със събуждането ни сутринта. Имахме доста шансове, даже и няколко златни положения, но не успяхме да стигнем до гола и при чистото на Крис Гънтър в началото. Един гол ни даваше мечтания старт", заяви Флин.

Уелс действително владееше инициатива през първото полувреме, но България се защитаваше отлично. На почивката възпитаниците на Лотар Матеус получиха нужните инструкции, започнаха вихрено втората част и голът на Ивелин Попов падна след няколко пропуска в разстоянието на три минути.

„Бяхме малко предвидими и съперникът ни намери начин да се справи с нас. Просто не бяхме достатъчно силни. Аз обаче разбрах кои от играчите могат да се представят добре, когато започне истинската битка", добави Флин.

Брайън Флин беше селекционер на младежката формация на Уелс, но уволнението на Джон Тошак принуди местната федерация да му гласува доверие с представителния тим за двата мача до края на годината с България и Швейцария. Уелсците гостуват в Базел във вторник на последния отбор в класирането.