Селекционерът на руския национален отбор по футбол Дик Адвокaат нарече "неправилно" решението на местната футболна централа да изчака края на Евро 2012 и тогава да се произнесе за бъдещето му.

В началото на месец май беше обявено, че Адвокаaт няма да подписва нов договор като треньор на руския национален отбор и ще напусне след края на Европейското първенство. Няколко дни по-късно Адвокaат подписа договор с ПСВ Айндховен и той ще поеме работата в този клуб от лятото.

Самият треньор разказа, че в края на март припомнил на шефовете на РФС, че очаква тяхното решение дали ще работят и занапред заедно или не. От футболния съюз поискали време да помислят, а в края на април отложили решението си за след края на Евро 2012.

"Моят приоритет беше да остана начело на руския национален отбор, защото вече подготвихме доста неща за бъдещето. Но когато Руският футболен съюз заяви, че ще изчака резултатите от Евро 2012 и тогава ще вземе решение, аз им казах, че това не ме устройва, кааз още Адвокат в интервю за телевизия Русия 2.

Вероятно ако става дума за някой млад треньор, това може би е правилно решение. Но аз мисля, че съм се доказал и в Зенит, и в националния отбор на страната".

"Не знам каква е истинската причина да се откажат от мене. Според мене, не е тази, която те обявяват пред медиите. Но вече няма никакво значение, тъй като аз имам следващ договор и се връщам в Холандия, завърши специалистът.