Националният селекционер на Испания Висенте Дел Боске коментира предстоящия полуфинал за Евро 2012 на Испания срещу Португалия. Специалистът заяви, че „Ла Фурия“ ще внимава много с нападателя на противника Кристиано Роналдо, но добави, че тимът няма да предприеме нищо специално.

„Не мисля, че почивката ще бъде от решаващо значение за изхода на полуфинала между нас и Португалия. Нашите футболисти са свикнали да играят при такъв цикъл и не мисля, че това ще бъде проблем за тях“, обясни специалистът по повод това, че противникът на „Ла Фурия“ на полуфинала за Евро 2012 ще е почивал повече дни.

„Мачът срещу Португалия ще бъде доста напрегнат. Не очаквам Бенто да направи промени в стартовите единадесет. Все пак ние ще обърнем специално внимание на Кристиано Роналдо, но няма да се концентрираме изцяло върху него. Няма да правим нищо специално, но ще се опитаме да го обезвредим“, сподели мнението си относно тима на Португалия Висенте Дел Боске.

Относно разпространеното мнение, че Испания не демонстрира онзи атрактивен футбол, с който спечели Евро 2008, а 2 години по-късно и стана Световен шампион, селекционерът обясни: „Аз не обичам лигавото поведение. Просто държа да сме сред четирите най-добри отбора в света“.