Кристано Роналдо се събуди точно когато трябваше. Все едно си беше навил будилника за 9 часа сутринта и минута преди той да се раздрънка из широката му спалня, португалецът вече беше отворил очи. Асът на Реал Мадрид класира своята Португалия напред с двата гола в мрежата на Холандия.

Това нанесе тежък удар върху много футболни запалянковци по света. Доста хора, които незнайно защо, но силно мразят Роналдо, са си легнали недоволни снощи. Тоя гелосаният, надут и високомерен бездарник отново взе, че случайно вкара два гола... Това разбира се с много ирония, защото Кристиано е явление, което трябва да се уважава, също като Лео Меси.

В интерес на истината те двамата си вървят в комплект, заради вечното сравнение. Откакто Роналдо отиде в Реал, битката между тях вече е епична, а това буди възхищение, защото подобно съревнование е истинска рядкост.

Това е нещо като Мохамед Али срещу Джо Фрейзър, или Каспаров срещу Карпов... Меси и Роналдо са истински феномени, но стрелите към португалеца в последните дни бяха безброй. Най-странното е, че идваха от всички посоки. Плюеха го и в родината му Португалия, защото „седмицата“ нямаше ден срещу Дания и не игра кой знае как в дебюта с Германия. И какво от това? Роналдо избухна точно когато трябваше и както се налагаше. Два гола, две греди, прекрасни извеждащи пасове, всичко се случваше с превишена скорост по крилото. Ако страничните съдии имаха радари, книжката на футболиста отичаше.

Сега Португалия я чака един важен мач с Чехия. Ако го вземат, момчетата на Пауло Бенто са си „вързали гащите“ за това първенство. Иберийците не са сред явните фаворити, така че място в четворката ще е успех. Ако вземат, че стигнат до последния мач със солидни изяви на капитана си, което ще е малко чудо, то тогава Кристиано, спокойно ще впери поглед към Златната топка, която му приляга. Проблемът в последните години е Меси, на който тя му отиваше още повече с чудесните изяви в Барселона.

Каквото и да стори Роналдо за много хора той ще си остане оня с многото гел по главата. Причината е, че голмайсторът на Реал е почти съвършен. Абсолютен перфекционист в отношението си към играта. Португалецът няма таланта на Меси, но полага непосилен труд, за да бъде равен в тази конкуренция, а това изисква уважение.

Заради изключително комерсиализирания футбол, нападателят от Фуншал е милионер. Той е сред малкото играчи, за които може да кажем, че всяко платено евро си е струвало. Вероятно това е големият проблем, Кристиано е милионер, има модерна прическа, не пада под Ферари и Порше в избора си на автомобил, а на всичкото отгоре Ирина Шейк си я бива... После как да не се спукаш от яд, че той продължи напред, а не Крон – Дели от Брьондби.

Най-вероятно живеем във футболната епоха на Меси и Роналдо, така че не ни остава нищо друго освен да се насладим на този дуел, който вероятно ще се превърне в класика. Сега обаче са дните на Кристиано. За съжаление Аржентина не е в Европа, а може би за радост. Иначе сега много народ щеше да се упражнява върху Меси, който също понякога пропуска, даже и от дузпа...Което не го прави по-малко гениален и велик.