За втори път в плейоф за място на голямо първенство се срещат отборите на Босна и Херцеговина и Португалия. И докато в битката за място на Световното първенство през 2010-а година португалците биха два пъти с по 1:0 и отидоха в Южна Африка, сега футболистите от бившата югославска република са амбицирани за реванш.

"Отново Португалия срещу нас. Ако успеем да ги бием, ще бъде много добре, заяви вратарят на националния отбор на Босна и Херцеговина Асмир Бегович.

Португалия пропусна да се класира директно за финалите в Полша и Украйна, след като отстъпи с 1:2 при гостуването си на Дания и остана на 2-о място в група Н. Почти същото беше положението с Босна и Херцеговина, която поведе срещу Франция, но след 1:1 краен резултат остана на 2-а позиция в група D.

"Ние изтеглихме най-трудният възможен противник от четирите опции, които бяха пред нас. Но няма да се плашим или да се отчайваме. Знам, че цяла Босна вече се настройва за мачовете с Кристиано Роналдо, заяви бранителят на италианския Лацио Сенад Лулич. Ако играем както срещу Франция, а също както и в последните 4-5 мача, няма от какво да се страхуваме.

Селекционерът на Португалия Пауло Бенто също е уверен във възможностите на своите: "Имаме много добър отбор. Трябва да сме концентрираме и ще победим Босна и Херцеговина. Много е важно за нас. Уверен съм, че догодина ще бъдем част от елитната европейска футболна компания в Полша и Украйна.